Грецький салат вже отримав народне визнання. Свіжі овочі з шматочками сиру фета і ароматним пікантним соусом прикрасять будь-яке свято, і при всьому цьому салат відноситься до корисної і здорової їжі. Щоб отримати класичний варіант цієї холодної закуски – дотримуйтеся рецепту і співвідношення інгредієнтів у ньому.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Огірки – 300 гр.
  • Помідори черрі – 400 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 250 гр.
  • Цибуля червоний – 100 гр.
  • Сир Фета – 200 гр.
  • Оливки (чорні) – 100 гр.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Орегано – 1 ч. л.

Процес приготування:

Класичний рецепт грецького салату простий у приготуванні! Всі овочі попередньо помістіть в холод для охолодження і вимийте. Черрі розріжте навпіл і покладіть в миску.

Огірки наріжте товстими кружальцями і покладіть до помідорів, якщо шкірка груба – можна не обрізати.

Перець очистіть від насіння і плодоніжки, наріжте великими брусками і перекладіть в миску.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями і півкільцями в залежності від його розміру.

Додайте маслини цілком без кісточки.

Оливкове масло з’єднайте з соком лимона, орегано і сіллю і перемішайте ложкою.

Перемішайте салат і перекладіть в красивий салатник для подачі.

Фету наріжте кубиками і викладіть по поверхні закуски.

Заправте салат безпосередньо перед подачею, полив заправкою по верху. Салат традиційно подають з хрусткими підсмаженими скибками білого хліба, щоб мочати його в овочевий сік, який щедро пускає салат, змішуючись з олійною заправкою.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой Правильний грецький салат