Грінки з батона з часником зручно готувати в духовці. Цей спосіб заощаджує час господині, адже не потрібно обсмажувати скибочки хліба на сковорідці, а приготувати грінки одночасно. У цьому рецепті вам пропонується батон нарізати кубиками, полити вершковим маслом з часником і сухими травами і запекти в духовій шафі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Батон – 1 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Прованські трави – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування грінок з батона з часником в духовці? Батон наріжте на скибочки товщиною до 1 см, потім на кубики і перекладіть їх в глибоку миску.

Зубки часнику почистіть від лушпиння і подрібніть на часничниці.

Розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані вершкове масло, додайте подрібнений часник і сухі трави і ложкою перемішайте.

Цією сумішшю залийте кубики і їх ще раз перемішайте. Увімкніть духовку на 170°С.

Шматочки батона перекладіть на деко.

Потім деко з грінками на 10 хвилин поставте в розігріту духовку. Грінки за цей час повинні стати рум’яними.

Грінки з батона з часником готові. Можете перекласти їх на тарілку і подати до столу як доповнення до іншого блюда, а можете додавати до салату «Цезар».

Приємного апетиту!

Грінки без молока Грінки в духовці Грінки з білого хліба Грінки з хліба Грінки з часником на сніданок Грінки