Ароматні і дуже смачні грінки на молочно-яєчної суміші зазвичай готують солодкими. У цьому рецепті вам пропонується приготувати солоні грінки з додаванням чорного перцю і сушеного часнику. Такі грінки краще готувати з білого хліба-батона та багета. Вони добре підійдуть на сніданок до солодкого чаю або кави.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Багет – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 6 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати грінки з молоком, яйцем і часником? Багет або інший хліб наріжте на скибочки середньої товщини.

В окремий посуд розбийте курячі яйця.

Потім до яєць налийте потрібну кількість молока. Важливо правильно дотримуватися співвідношення яєць і молока, щоб грінки були всередині м’якими і мали хрустку скоринку.

Потім додайте сіль і чорний мелений перець за своїм смаком і насипте сушений часник. Свіжий часник в цю суміш не додається, так як він підгорає і надає грінок неприємний присмак. Можете додати в суміш будь-які пряні трави.

Потім віночком ці інгредієнти добре перемішайте.

Добре розігрійте в сковороді олію. Скибочки багета добре і кілька разів умочіть з двох сторін в молочно-яєчну суміш, щоб вони просочилися рідиною.

Потім скибочки швидко кладіть в розігріте масло. Обсмажуйте їх на середньому вогні і до красивої рум’яної скоринки.

Потім лопаткою акуратно переверніть на інший бік і також смажте до рум’яності.

Грінки з яйцем, молоком і часником перекладіть зі сковорідки на тарілки (можете серветками видалити зайве масло), декоруйте свіжою зеленню і подайте до сніданку.

Приємного апетиту!

Грінки з батона Грінки з білого хліба Грінки з хліба Грінки з яйцем Грінки на сковороді