Багато господинь готують з білого хліба або батона солодкі грінки, а про солоні грінки з чорного хліба з яйцем забули. Чорний хліб не люблять обсмажувати, так як він вбирає багато масла, а якщо його вмочити у збите яйце, то буде інший результат. Для таких грінок підходить і черствий чорний хліб.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Житній хліб – 0.5 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати грінки з чорного хліба з яйцем на сковороді. Чорний хліб наріжте на скибочки товщиною до 1 див. Потім кожен скибочку поріжте на четвертинки.

В окремий посуд розбийте курячі яйця, їх трохи посоліть і добре збийте виделкою або вінчиком.

Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом і додайте до нього трохи вершкового масла.

Шматочки хліба умочіть з обох сторін у збитому яйці і відразу перекладіть їх в розігріте масло.

Обсмажте грінки на середньому вогні до рум’яного кольору. Пам’ятайте, що такі грінки смажаться швидко, тому дивіться, щоб не підгоріли.

Приготовані грінки їх чорного хліба з яйцем перекладіть на тарілку і подайте до столу з будь-яким соусом. Вони завжди виходять нежирними і хрусткими.

Приємного апетиту!

Грінки з бородінського хліба Грінки з чорного хліба Грінки з чорного хліба на сковороді Грінки з яйцем Грінки з яйцем без молока Грінки на сковороді