Молодим матусям пропоную скористатися чудовим рецептом грушевого пюре для немовляти на зиму. Рецепт дуже простий і швидкий, а головне – в результаті корисне натуральне фруктове пюре без додаткових консервантів і підсилювачів смаку.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Як приготувати грушеве пюре для немовляти на зиму? Насамперед відберіть стиглі соковиті груші. Краще всього вибирати домашні груші, вирощені на власній ділянці. Ретельно вимийте їх теплою водою з допомогою щітки для миття фруктів. Потім обсушити, виклавши на рушник.

Груші очистіть від шкірки овочечисткою, а потім розріжте вздовж і видаліть насіння і серцевину.

Підготовлені очищені груші наріжте тонкими скибочками.

Фрукти викладіть в металевий посуд з товстим дном, влити необхідну кількість питної води, поставте на мінімальний вогонь і варіть груші 15-20 хвилин після закипання при закритій кришці, періодично помішуючи.

Проварені груші протріть через дрібне сито або скористайтеся заглибним блендером і подрібніть фруктову масу до однорідної гладкої консистенції прямо в каструлі, в якій готувалися фрукти.

Грушеве пюре знову поставте на мінімальний вогонь, доведіть до кипіння і прокип’ятіть не більш 5 хвилин, після чого зніміть з вогню.

Поки грушеве пюре доходить до готовності, вимийте банки в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом.

Гаряче пюре з груш зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками.

Потім переверніть догори дном і закутати рушником. Залиште до повного охолодження. А потім перемістіть на довгострокове зберігання в темне місце.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму