Грушеве пюре без цукру готується в основному для маленьких дітей. Воно може бути смачним і ароматним десертом для людей, які потребують в дієтичному харчуванні або дотримуються ПП. Так як готуємо для дітей, то вибираємо самі і зрілі соковиті груші.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 1 кг
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Як почати готувати грушеве пюре без цукру в домашніх умовах на зиму? Груші ретельно помийте. Потім очистіть від шкірки і видаліть коробочки з насінням і підстави плодоніжок.

Очищені груші наріжте на невеликі шматочки і покладіть в посуд для варіння варення.

До грушам налийте воду, щоб фрукти не підгоріли при варінні. Посуд з грушами поставте на самий маленький вогонь і тушкуйте фрукти протягом 20 хвилин під закритою кришкою, щоб не выпарились корисні речовини.

Зварені груші перетріть на сито і потім це пюре збийте з допомогою заглибного блендера до однорідної та гладкою текстурою.

Це пюре перекладіть в ту ж посуд і поваріть на маленькому вогні ще 5-7 хвилин. Потім гаряче грушеве пюре розкладіть в невеликі простерилізовані банки, заповнюючи їх до самого верху, щоб не було прошарку повітря.

Герметично закупорьте і остудіть в перевернутому вигляді і під теплим покривалом. Зберігайте грушеве пюре без цукру тільки в холодному місці.

Вдалих заготовок!

Пюре з груш на зиму