Щоб приготувати фруктове пюре на зиму, господині користуються великою кількістю різноманітних рецептів. Фруктове пюре в будь-якому випадку виходить дуже смачним і корисним. Я хочу запропонувати рецепт неймовірно ароматного і смачного грушевого пюре з медом на зиму.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Мед – 100 гр.
  • Вода – 3 склянки
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування грушеве пюре з медом на зиму? Відберіть необхідну кількість соковитих стиглих груш. Добре вимийте їх в прохолодній воді щіткою для миття фруктів. Підготовлені груші обсушіть сухим кухонним рушником, потім очистіть їх від шкірки за допомогою овочечистки, видаліть насіння і серцевину і наріжте Викладіть в каструлю з товстим дном і влийте питну воду.

Каструлю з грушами поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть фрукти 10 хвилин. Зніміть з вогню і остудіть, а потім подрібніть заглибним блендером до однорідної консистенції. Додайте необхідну кількість меду і лимонної кислоти. Знову поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння і прокип’ятіть грушеве пюре з медом приблизно 3-5 хвилин.

Банки добре вимити в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте зручним для вас способом – в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструльці.

Гаряче пюре з груш з медом розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Потім акуратно переверніть гарячі банки з пюре догори дном і закутайте чим-небудь теплим. Залиште в такому положенні до повного охолодження на добу. Повністю остиглі банки з грушевим пюре перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання в підвал або комору.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму