З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом смачного і корисного грушевого пюре, приготованого в мультиварці. Консистенція ласощі виходить однорідною і ніжною. Пюре зовсім не містить цукрового піску і виходить натуральним без будь-яких добавок.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1,8 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати пюре з груш в мультиварці Редмонд на зиму? Відберіть необхідну кількість стиглих і соковитих груш. Ретельно вимийте їх в прохолодній проточній воді. Вимиті груші обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, а потім очистіть від шкірки овочечисткою. Очищені груші дрібно наріжте, попередньо видаливши серцевину з насінням. Потім викладіть їх у чашу мультиварки. Додайте необхідну кількість питної води.

Закрийте кришку мультиварки, на панелі приладу встановіть програму «Варка», час приготування – 20 хвилин. Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу відкрийте кришку і добре перемішайте фруктову масу.

Проварені груші подрібніть до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера. На панелі приладу знову встановіть програму «Варка». Натисніть кнопку «Старт» пюре і доведіть до кипіння. Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте їх. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Гаряче грушеве пюре розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки з фруктовим пюре переверніть догори дном і закутайте махровим рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Після повного охолодження перемістіть банки з грушевим пюре в темне прохолодне місце. Натуральне фруктове пюре можна використовувати як самостійний десерт або в якості начинки для приготування домашньої випічки.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму