Хочу поділитися рецептом смачного, ароматного і швидкого у приготуванні пюре з груш з лимонною кислотою на зиму. Пюре виходить з густою однорідною консистенцією, і його можна використовувати в якості начинки або просочення для домашньої випічки, а також в якості самостійного частування.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Груша – 500 гр.
  • Лимонна кислота – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Як почати готувати пюре з груш з лимонною кислотою на зиму? Відберіть необхідну кількість соковитих стиглих груш і добре вимийте їх в прохолодною проточною водою з допомогою щітки для миття фруктів, обсушити кухонним рушником, очистіть від насіння і серцевини і наріжте середніми за розміром кубиками.

Потім викладіть в каструлю з товстим дном, влийте воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин.

Проварені фрукти подрібніть до стану однорідної гладкої консистенції прямо в каструлі, скориставшись заглибним блендером.

Додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти, ретельно перемішайте.

Знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Прокип’ятіть грушеве пюре кілька хвилин.

Банки ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом.

Гаряче пюре з груш розкладіть по стерильним банкам, і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником.

Залиште в такому вигляді до повного охолодження на 12 годин, потім перемістіть банки в темне прохолодне місце – у льох, підвал або комору.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму