З великим задоволенням хочу поділитися смачним і неймовірно ароматним пюре з груш без стерилізації на зиму. Фруктове пюре виходить надзвичайно ніжним. Його можна використовувати в якості самостійного десерту або в якості начинок для приготування випічки.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Груша – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати пюре з груш без стерилізації на зиму? Першим ділом відміряйте необхідну кількість груш. Вибирайте стиглі міцні груші. Ретельно вимийте їх під холодною проточною водою з допомогою щітки для миття овочів і фруктів.

Підготовлені груші обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, або скористайтеся паперовими рушниками, а потім очистіть від шкірки овочечисткою. Очищені груші наріжте невеликими шматочками довільної форми, попередньо видаливши серцевину з насінням. Потім подрібніть заглибним блендером або пропустіть через м’ясорубку.

Подрібнену масу викладіть в каструлю з товстим дном, поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти. Варіть грушеве пюре приблизно 10-15 хвилин. Добре вимийте банки. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Чисті банки стерилізуйте зручним способом.

Гаряче грушеве пюре розкладіть по стерильним банкам, і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Банки з фруктовим пюре переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, потім перемістіть банки в темне прохолодне місце.

Грушеве пюре подавайте на стіл зі свіжим духмяним хлібом до улюбленого чаю або кави.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму