Груші – досить соковиті та солодкі плоди, їх них виходить смачне і насичене варення навіть без додавання цукру. Така домашня заготовка виявиться ще і більш корисною.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Груша – 1 кг
- Стевія – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати грушеве варення без цукру на зиму? Промиваємо груші під водою, витягаємо з них серцевину.
Залишилися плоди нарізаємо невеликими кубиками. Окремо подрібнюємо дві таблетки стевії.
Подрібнені груші поміщаємо в каструлю, до них додаємо стевію, лимонний сік і мед. Акуратно перемішуємо і даємо настоятися близько 1 години.
Після каструлю ставимо на плиту, очікуємо і після закипання варимо 20 хвилин. В цей час варення необхідно помішувати, щоб уникнути підгоряння.
Готово! Гаряче ласощі можна перекладати в стерилізовану банку, закручувати кришкою і відправляти на зберігання.
Варення Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму