Сьогодні ми займемося приготуванням смачного густого грушевого варення без додавання води. У процесі готування до грушам ми додамо цедру і м’якоть апельсина, вони додадуть варенню приголомшливий цитрусовий аромат і чудовий смак, а невелику кількість лимонного соку додасть приємну кислинку. Завдяки приготуванню без використання води, варення виходить густим, а часточки груші і апельсинова цедра чимось нагадують цукати.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати грушеве варення часточками з апельсином на зиму просто! Для приготування варення ми вибрали тверді груші, щоб після термічної обробки вони зберегли свою форму. Промиваємо груші, апельсин і лимон під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води 10-15 хвилин.

Потім груші розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину і нарізаємо скибочками груші товщиною 5-7 мм

З апельсина за допомогою ножа знімаємо цедру і нарізаємо її дрібними брусочками.

Апельсин поділяємо на часточки, видаляємо плівочки, перегородки і кісточки, потім нарізаємо м’якоть апельсина невеликими шматочками. Лимон розрізаємо навпіл і вичавлюємо з нього сік – він послужить нам природним натуральним консервантом. Викладаємо груші і апельсини в каструлю, додаємо нарізану апельсинову цедру і цукор. Залишаємо варення на 12-24 години, щоб цукор розчинився, а фрукти пустили сік.

Після закінчення часу цукор повністю розчинився, фрукти пустили сік і у нас утворилася велика кількість сиропу.

Каструлю з варенням ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і перемішуємо, проварюємо варення протягом 15 хвилин і знімаємо з вогню. Варенню даємо повністю охолонути, після чого знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо 15 хвилин і знімаємо з вогню. Таку процедуру проводимо 3 рази. Востаннє варення доводимо до кипіння, додаємо лимонний сік, перемішуємо, проварюємо 15 хвилин і знімаємо з вогню.

Готове гаряче варення розкладаємо в попередньо простерилізовані банки, щільно закручуємо прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце. Трохи варення ми залишили для дегустації, приємного апетиту!

Варення Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів