Сливове варення володіє приємною кислинкою. Ласощі завжди виходить густим і ароматним. Спробуйте нескладний рецепт приготування з дрібних плодів з кісточками.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя (дрібна) – 1,5 кг
  • Вода – 400 мл
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з дрібних злив з кісточками? Вибираємо для варення тільки дрібні і тверді сливи. М’які плоди не беремо, інакше з них вивалятися кісточки. Після ретельного розбору, промиваємо сливу і даємо їй просохнути.

Варимо сироп з цукру і води. Доводимо до кипіння і продовжуємо тримати на вогні, поки цукор повністю не розчиниться.

Сливу заливаємо сиропом і залишаємо, поки повністю не охолоне.

Через деякий час проварюємо плоди в сиропі. Доводимо до кипіння рівно три рази.

Варення з дрібних злив з кісточкою готово. Можна розливати в банки.

Варення Варення з слив Варення з слив п'ятихвилинка Сливи на зиму