З груш з пектином можна приготувати хороший джем для прошарку тортів або тостів. Для випічки джем з пектином не використовують, так як він втрачає желюючий властивості. Щоб таке варення вийшло якісним, важливо взяти зрілі соковиті, не «ватяні» груші, варити варення з пектином не більше 3 хвилин і строго слідувати інструкції на упаковці згущувача. До варенню додається лимон, щоб поліпшити желирующее дія цього згущувача.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Пектин – 15 гр.
- Ваніль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати грушеве варення з пектином? Груші добре помийте теплою водою. Потім очистіть їх від шкірки і видаліть коробочки з насінням.
Нарізані груші покладіть в посуд для варіння варення, засипте вказаним у рецепті кількістю цукру і залиште на ніч, щоб груша дала свій сік.
Вранці можете варити варення. Лимон вимити, зніміть дрібної теркою цедру і відіжміть сік.
Посуд з грушею поставте на невеликий вогонь. Перекладіть до груші лимонну цедру, перелийте сік лимона і додайте за смаком ваніль. Варення перемішайте і поваріть протягом 10 хвилин.
Пакетик пектину (10 г) перемішайте з двома ложками цукру.
Цю суміш пересипте в варення, розмішайте і поваріть 3 хвилини, не більше. Потім вимкніть вогонь. Гаряче варення розкладіть в невеликі заздалегідь простерилізовані банки і закрийте їх кришками.
Варення з пектином остудіть. Воно придбає густу консистенцію тільки через 5-6 годин. Охолоджене варення перенесіть на зберігання в холодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Варення Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму