Уявіть, що вас пригостили смачними сливами в бурштиновому сиропі! Уявіть, який виходить від них аромат! Уявили? Даний рецепт – відповідь на питання, як в домашніх умовах приготувати таку неймовірно смачне ласощі. Максимум часу буде потрібно на наполягання плодів з цукром, сам процес приготування не займе багато часу.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Зливу жовта – 3 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з слив без води? Сливи ретельно промиваємо під проточною водою, прибираючи при цьому плодоніжки і пошкоджені плоди.

Потім розрізаємо кожен плід навпіл і виймаємо кісточки.

Підготовлені половинки слив необхідно засипати цукровим піском і залишити в такому вигляді на ніч (8-12 годин).

Цього часу достатньо, щоб утворився сироп. Можна періодично перемішувати, щоб сливи повністю були в сиропі.

Перекладаємо заготовку в ємність, придатну для варіння. Ставимо ємність з вмістом на помірний вогонь і доводимо до кипіння. Потім вогонь необхідно зменшити до мінімального, а варення варити ще протягом 5 хвилин. Періодично помішуйте і знімайте з’являється пінку.

Готове варення зі слив в гарячому стані розлийте по стерилізованим заздалегідь банкам і закупорьте кришками. Даємо варенню охолонути при кімнатній температурі, потім прибираємо його на зберігання в прохолодне місце.

Приємного вам чаювання!

Варення Варення з жовтої сливи Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму