Пікантна гостра аджика з пекучого перцю з горіхами і зеленню буде оцінена любителями грузинської кухні і гострих приправ. Приготуйте таку аджику до обіду і потім зберігайте в холодильнику.
Інгредієнти: на 1 л.
- Перець чилі – 1 кг
- Волоський горіх – 150 гр.
- Сіль – 5 ст. л.
- Часник – 350 гр.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 60 гр.
- Приправа Уцхо-сунелі – 10 гр.
- Коріандр мелений – 10 гр.
- Насіння кропу (мелені) – 10 гр.
- Шафран – 10 гр.
Процес приготування:
Як приготувати грузинську аджику з гіркого перцю? Ретельно промийте перець і викладіть на рушник, щоб він трохи обсох. Відріжте плодоніжку і розріжте навпіл. Насіння можна видалити або залишити, в залежності від бажаного пекучого ефекту.
З часнику видалити лушпиння і сполосніть під проточною водою.
Горіхи переберіть від сміття і видаліть перегородки при їх наявності.
Всі підготовлені інгредієнти подрібніть через м’ясорубку і перекладіть в миску.
Всипте пряні спеції і сіль в гостру масу і вимішуйте дуже ретельно 2 хвилини, щоб аджика мала однорідний склад. Залиште заготовку на 1 годину настоятися. Потім відіжміть її через подвійну марлю і розкладіть щільно по сухим чистим банкам. Закрийте капроновими кришками і відправте в холодильник на 1 годину.
Приємного апетиту!
Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика без хрону Аджика Вогник Аджика класична