За цим рецептом ви можете приготувати поживний і легкий грибний суп з груздів. Гриби візьміть солоні або мариновані. Такий суп приємно здивує ваших близьких і різноманітить домашнє меню.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Грузді солоні – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

В каструлю для варіння супу наливаємо воду і поміщаємо її на великий вогонь, щоб закипіло.

Потім чистимо та миємо овочі для супу. Очищену картоплю і цибулину шаткуємо на невеликі кубики, моркву подрібнюємо на середню терку.

У киплячу воду перекладаємо нарізану картоплю і варимо його до повної готовності.

Поки вариться картопля, в розігрітому рослинному маслі обсмажуємо подрібнені цибулю і моркву. Смажимо їх, постійно перемішуючи, до рум’яного кольору.

Солоні грузді добре промиваємо, нарізаємо їх на шматочки і перекладаємо в сковорідку до обсмаженої моркви і цибулі.

Смажимо грузді на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Обсмажені гриби перекладаємо в каструлю з відвареною картоплею, перемішуємо і варимо протягом 15 хвилин. Одночасно додаємо в суп запашний перець.

В піалу розбиваємо яйця і за допомогою віночка їх добре збиваємо.

Збиті яйця переливаємо в суп тонкою цівкою і відразу все перемішуємо.

Потім знімаємо пробу, коректуємо по своєму смаку і вимикаємо вогонь. Даємо супу з груздями 10 хвилин для настоювання і розливаємо в порційні тарілки.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як приготувати грузді - рецепти