Жульєн – це популярна гаряча закуска на святкових застіллях в кафе і ресторанах. Приготувати таку страву вдома абсолютно не складе праці і не займе велику кількість часу. Ми пропонуємо вам рецепт жульєна з грибів зі сметаною, запечений в кокотницях в духовій шафі. Завдяки соусу зі сметани, жульєн виходить дуже ніжним, з приємним вершковим смаком, а запашні трави надають йому приголомшливий аромат.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Сметана 26% – 200 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Чебрець свіжий – 1 щіпка
- Орегано – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати грибний жульєн з печериць зі сметаною, ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями.
Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води. Потім нарізаємо їх тонкими скибочками.
ставимо Сковороду на вогонь і розігріваємо, додаємо рослинне масло і викладаємо нашатковану цибулю. Обсмажуємо його на середньому вогні до золотистого кольору.
Потім в сковороду до цибулі додаємо підготовлені гриби, перемішуємо і обсмажуємо до повного випаровування рідини.
На наступному етапі в сковороду до овочів викладаємо сметану, додаємо сіль і спеції, перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини, знімаємо з вогню.
Жульєн розкладаємо в кокотниці, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів 7-10 хвилин.
Готовий жульєн виймаємо з духовки, прикрашаємо зеленню і в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з сметаною Жульєн класичний