Простий гуляш без томатної пасти можна приготувати на друге для сімейного обіду. Смачне і ситне блюдо подається горчим в доповненні з гарніром.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 1,5 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування гуляша без томатної пасти. Шматок свинини промиваємо під водою, очищаємо його від плівок і сухожиль.

М’ясо нарізаємо на рівні кубики невеликого розміру.

Потім рясно посипаємо свинину сіллю і перцем, ретельно перемішуємо.

Далі подрібнюємо цибулю будь-яким зручним способом.

Повертаємося до м’яса. Тепер солоні і перчені шматочки обвалюємо в борошні. Даємо їм трохи настоятися і просочитися.

Потім розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії.

Обсмажуємо свинину в борошні на середньому вогні. Готуємо до появи хрусткої скоринки.

Обсмажену свинину перекладаємо в каструлю. Можна додати ще трохи олії. Ставимо на плиту.

Поки м’ясо гаситься на повільному вогні, обсмажуємо цибулю з продавлений часником до золотистого відтінку.

Перекладаємо цибулю з часником в каструлю, заливаємо водою і перемішуємо.

Додаємо до м’яса лаврове листя і продовжуємо тушкувати на тихому вогні 40 хвилин. Промеряем готовність по м’якості свинини.

Подаємо гуляш до столу, прикрасивши свіжою петрушкою. Приємного апетиту!

Гуляш Гуляш зі свинини Гуляш зі свинини з підливою в каструлі Гуляш зі свинини класичний