Дуже смачним і неймовірно ароматним виходить яловичий гуляш з грибами. Таке блюдо навіть не потребує гарнірі. Успіх страви залежить від м’яса, воно не повинно бути сухим і жилавим, а гриби підійдуть будь-які, які є у вас на кухні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 0,5 кг
  • Гриби – 300 – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Чебрець свіжий – за смаком
  • Сметана – 1 – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – для смаження
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування гуляша з яловичини з грибами. М’ясо помийте і наріжте кубиками, посоліть і поперчіть його.

Викладіть м’ясо на добре розігріту сковорідку, смажте на сильному вогні до рум’яного кольору.

Перекладіть обсмажене м’ясо в каструлю, залийте його водою, тушкуйте на середньому вогні, поки яловичина не стане м’якою.

Гриби помийте, наріжте тонкими часточками. Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть.

На сковороду влийте трохи оливкової і вершкового масла, обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте гриби і чебрець, смажте протягом 5-7 хвилин.

Влийте воду на сковорідку, доведіть до кипіння і продовжуйте готувати 10-15 хвилин.

Додайте грибну засмажку з підливкою до м’яса в каструлю, перемішайте, посоліть за смаком і тушкуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.

В окремій ємності розчиніть борошно в невеликій кількості води, додайте сметану. Влийте сметанний соус в каструлю до м’яса та грибів. Доведіть гуляш до кипіння і тушкуйте 2 хвилини.

Зніміть каструлю з вогню, додайте в гуляш січену петрушку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гуляш Гуляш з підливою Гуляш з яловичини Гуляш з яловичини з підливою зі сметани Гуляш з яловичини, щоб м'ясо було м'яким і соковитим