Дуже смачним і неймовірно ароматним виходить яловичий гуляш з грибами. Таке блюдо навіть не потребує гарнірі. Успіх страви залежить від м’яса, воно не повинно бути сухим і жилавим, а гриби підійдуть будь-які, які є у вас на кухні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 0,5 кг
- Гриби – 300 – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Чебрець свіжий – за смаком
- Сметана – 1 – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Петрушка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – для смаження
- Масло – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування гуляша з яловичини з грибами. М’ясо помийте і наріжте кубиками, посоліть і поперчіть його.
Викладіть м’ясо на добре розігріту сковорідку, смажте на сильному вогні до рум’яного кольору.
Перекладіть обсмажене м’ясо в каструлю, залийте його водою, тушкуйте на середньому вогні, поки яловичина не стане м’якою.
Гриби помийте, наріжте тонкими часточками. Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть.
На сковороду влийте трохи оливкової і вершкового масла, обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте гриби і чебрець, смажте протягом 5-7 хвилин.
Влийте воду на сковорідку, доведіть до кипіння і продовжуйте готувати 10-15 хвилин.
Додайте грибну засмажку з підливкою до м’яса в каструлю, перемішайте, посоліть за смаком і тушкуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.
В окремій ємності розчиніть борошно в невеликій кількості води, додайте сметану. Влийте сметанний соус в каструлю до м’яса та грибів. Доведіть гуляш до кипіння і тушкуйте 2 хвилини.
Зніміть каструлю з вогню, додайте в гуляш січену петрушку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гуляш Гуляш з підливою Гуляш з яловичини Гуляш з яловичини з підливою зі сметани Гуляш з яловичини, щоб м'ясо було м'яким і соковитим