Вашій увазі пропонується класичний рецепт приготування гуляшу по-угорськи – простого і одночасно дуже смачного гарячого блюда. Обсмажена яловичина в поєднанні з паприкою та іншими інгредієнтами надає готовому страві чудовий смак. Класичний гуляш по-угорськи – смачно, просто і доступно!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Шпик угорський копчений – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Картопля – 400 гр.
  • Паприка – 1 – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати гуляш по-угорськи класичний, шпик крупно нарізаємо, обсмажуємо його на мінімальному кількості рослинного масла. За бажанням шпик можна замінити свинячим салом.

Часник і ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізаємо.

Яловичину промийте і поріжте невеликими шматочками (розміром приблизно 1,5 на 1,5 см).

Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і перегородок, дрібно поріжте його.

Після витоплювання жиру дістаємо шпик. Далі обсмажуємо часник і ріпчасту цибулю.

Після цього викладаємо в миску з цибулею і часником шматочки яловичини. Обсмажуємо м’ясо на сильному вогні до рум’яної скоринки.

Потім додаємо до яловичині паприку. Обсмажуємо все разом кілька хвилин.

Слідом вливаємо до решти інгредієнтів воду, тушкуємо м’ясо протягом 60 хвилин до м’якості.

Очищаємо і промиваємо картопля, крупно нарізаємо його. Викладаємо томатну пасту і підготовлений картоплю в ємність з м’ясом.

Через 5 хвилин додаємо до решти інгредієнтів болгарський перець і сіль, тушкуємо страву до готовності. Займе цей процес приблизно 20-30 хвилин.

Класичний гуляш по-угорськи готовий!

Приємного вам апетиту!

Гуляш з картоплею Гуляш з яловичини Гуляш з яловичини з підливою Гуляш з яловичини з підливою на сковороді Гуляш з яловичини як в їдальні Гуляш як у дитячому садку з підливою Угорський гуляш із яловичини