Важку тушку гусака простіше і швидше запекти в духовці шматочками, та й до того ж шматочки птиці швидше просочуються маринадом, а під фольгою рівномірно і якісно запікаються, так м’ясо виходить м’яким і ніжним. Доповнюється ця страва овочами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гусак – 1 шт.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Розмарин – 2 гілки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати гусака шматочками запечений у фользі в духовці? Тушку гусака обробіть за загальними правилами і гострим ножем обробити на порційні шматочки. Зріжте зайвий жир і залиште, він ще знадобиться.
Шматочки гусака перекладіть в зручну посуд, додайте за смаком сіль, спеції, листочки лавра і гілочки розмарину. Багато приправ не кладіть, щоб не перебити смак гусака.
М’ясо з сіллю і приправами перемішайте і помістіть в холодильник на 2 години для маринування. Після закінчення цього часу на дно форми для запікання викладіть нарізану гусячий жир і викладіть замариновані шматочки птиці.
Форму з м’ясом прикрийте шматочком фольги. Запікайте гусака протягом 50 хвилин в духовці, розігрітій до 200°С. Поки гусак запікається, почистіть картоплю, цибулю та моркву.
Потім форму з гускою дістаньте з духовки і розгорніть фольгу. М’ясо ще залишається жорстким і неготовим.
З форми приберіть лаврові листочки і розмаринові гілочки.
Очищені овочі наріжте на великі шматочки і перекладіть їх у форму до гусака.
Овочі по своєму смаку посипте сіллю і перцем і додайте очищені цілі зубки часнику.
Форму знову щільно закрийте фольгою і продовжите запікання ще протягом однієї години, поки м’ясо і овочі не стануть м’якими.
Гусака, запеченого шматочками у фользі з овочами, розкладіть на порційні тарілки і подайте до столу в гарячому вигляді.
Їжте на здоров’я!
Гусак в духовці Гусак в духовці шматочками Гусак з картоплею в духовці Гусак у фользі в духовці Рецепти на Новий рік