Прекрасне поєднання: качка, апельсини, соєвий соус і ароматні спеції. Качка запікається в духовці і виходить дуже красивою і ароматною. Тому таке блюдо можна подати на святковий стіл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1,5 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Імбир – 10 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Кориця мелена – на смак
  • Бадьян – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Сичуанський перець – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт качки в соєвому соусі з апельсинами в духовці гранично простий! Тушку ретельно вимийте і просушіть паперовими серветками.

Цедру апельсина натріть на дрібній тертці, апельсини наріжте часточками. Імбир наріжте тонкими пластинками. Часник пропустіть через прес.

Цедру апельсина змішайте з соєвим соусом, подрібненим часником, сіллю і спеціями.

Внутрішню частину качки змастіть сіллю, вкладіть апельсини і імбир. Зв’яжіть ніжки качки шпагатом.

Натріть тушку зовні сіллю і спеціями, відправте в духовку, розігріту до 220 градусів на 20 хвилин. Потім змастіть качку соєвим маринадом, поверніть в духовку, знизьте температуру до 180 градусів і готуйте ще 60-70 хвилин. У процесі запікання можна ще кілька разів змастити качку маринадом. Готову страву сервируете за своїм смаком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Качка в соєвому соусі в духовці Качка з апельсинами в духовці Качка цілком з хрусткою скоринкою в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік