В якості основної страви на святковому столі можна подати соковитого гусака, фаршированого чорносливом. Птицю краще за все запікати в духовці, що і припускає простий домашній рецепт.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Чорнослив – 1 склянка
  • Яблука – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гусака цілком з чорносливом в духовці? Тушку птиці обдаємо холодною водою і залишаємо її обсихати. Можна використовувати паперові рушники.

Далі змішуємо сіль зі спеціями і рослинне масло. Обмазуємо ароматною масою гусака.

Чорнослив отмачиваем в холодній воді. Яблука поділяємо на невеликі часточки. Останній інгредієнт рекомендується додавати для більш соковитого смаку.

Начиняємо гусака чорносливом і шматочками фруктів. Перекладаємо на деко і випікаємо 2 години при температурі 180 градусів.

Гусак, запечений в духовці цілком з чорносливом, готовий. Викладайте страву на велику тарілку і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак з яблуками і чорносливом в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гуска з чорносливом в духовці Рецепти на Новий рік