Цікава подача визначає інтерес до страви. Пропонуємо вам оригінально оформити свій холодець для святкового столу. Один невеликий секрет: вам для цього знадобиться пластикова пляшка.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курка – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Желатин харчовий – 30 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати холодець з курки з желатином в пляшці, не шкодуйте м’яса, його має бути багато. М’ясо залийте холодною водою і залиште на 10-15 хвилин.

Потім злийте каламутну воду і влийте чисту воду, додайте перець і лавровий лист, поставте варитися на повільний вогонь.

Цибулю, часник і моркву очистіть.

Через півтори години після закипання опустіть в каструлю цибулю і моркву. Коли морква буде готова, дістаньте її.

За 10 хвилин до кінця варіння посоліть бульйон. М’ясні частини дістаньте з каструлі, остудіть, потім відокремте м’ясо від кісток і розберіть його на волокна.

В гарячий бульйон всипте желатин, перемішайте і залиште на 15 хвилин.

У пластикової пляшки зріжте горлечко, наповніть її м’ясом, шматочками моркви, за бажанням можна додати шматочки свіжих овочів. Потім наповніть пляшку бульйоном, надіньте відрізане шийку і добре замотайте поліетиленом, щоб нічого не витекло. Приберіть пляшку в холодильник.

Коли холодець застигне, акуратно розріжте пляшку і вийміть з неї холодець. Зберіть святкове блюдо, зробивши йому вушка і п’ятачок, як у свинки.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з курки Холодець з курки в каструлі