Приголомшливе частування для святкового столу! Смачний, апетитний, дуже ніжний і соковитий гусак з яблуками і гречкою. Готувати його просто, а результат перевершить всі очікування!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 1 шт.
- Гречка – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Гусяча печінка – 200 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати гусака з яблуками і гречкою в духовці. Гусака чистимо, відрізаємо гузку і видаляємо жир. Промиваємо його й обсушуємо.
Одне яблуко очищаємо від шкірки і натираємо на дрібну тертку, а друге ріжемо невеликими кубиками.
Натираємо гусака сіллю, перцем і тертим яблуком зовні і всередині. Відправляємо його в холодильник просочитися на 2 години.
В цей час промиємо й наріжемо кубиками печінка.
Також почистимо і поріжемо шматочками гриби.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо півкільцями.
Гречку відваримо в підсоленій воді до напівготовності.
Виймаємо гусака з холодильника і нашинкуем сумішшю з яблука, грибів, печінки і цибулі. Зашиваємо гусака ниткою і відправляємо в рукав для запікання разом з гречкою. Запікаємо гусака 2-3 години, за півгодини до готовності відкриваємо рукав і даємо м’яса зарум’янитися.
Приємного апетиту!
Гусак в рукаві в духовці Гусак з гречкою в рукаві в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак з яблуками в рукаві в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак