Приголомшливе частування для святкового столу! Смачний, апетитний, дуже ніжний і соковитий гусак з яблуками і гречкою. Готувати його просто, а результат перевершить всі очікування!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 1 шт.
  • Гречка – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Гусяча печінка – 200 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати гусака з яблуками і гречкою в духовці. Гусака чистимо, відрізаємо гузку і видаляємо жир. Промиваємо його й обсушуємо.

Одне яблуко очищаємо від шкірки і натираємо на дрібну тертку, а друге ріжемо невеликими кубиками.

Натираємо гусака сіллю, перцем і тертим яблуком зовні і всередині. Відправляємо його в холодильник просочитися на 2 години.

В цей час промиємо й наріжемо кубиками печінка.

Також почистимо і поріжемо шматочками гриби.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо півкільцями.

Гречку відваримо в підсоленій воді до напівготовності.

Виймаємо гусака з холодильника і нашинкуем сумішшю з яблука, грибів, печінки і цибулі. Зашиваємо гусака ниткою і відправляємо в рукав для запікання разом з гречкою. Запікаємо гусака 2-3 години, за півгодини до готовності відкриваємо рукав і даємо м’яса зарум’янитися.

Приємного апетиту!

Гусак в рукаві в духовці Гусак з гречкою в рукаві в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак з яблуками в рукаві в духовці Гусак цілком в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак