Універсальний і смачний рецепт для вашого столу – гусак, запечений в духовці цілком з гречкою. Ви отримаєте одночасно соковите м’ясо і ароматний гарнір. Можна подавати як до сімейного вечері, так і до святкового столу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Гречка – 1 склянка
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати гусака цілком з гречкою в духовці просто! Гречану крупу відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Подрібнюємо свіжу зелень і гарненько розмішуємо її з готової гречкою. Начинка готова.

Промиваємо гусака і начиняємо його крупою з зеленню. Закриваємо зубочистками. Зовні натираємо продукт сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами.

Перекладаємо птицю з начинкою на деко і випікаємо в розігрітій дл 180 градусів духовці близько 2-х годин.

Після готовності акуратно витягаємо гречку, нарізаємо гусака і подаємо страву до столу. Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак з гречкою в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік