Яскраве і поживне блюдо можна приготувати з гуски, картоплі і яблук в духовці. М’ясо вийде соковитим, ароматним і з хрусткою золотистою скоринкою. Підходить для святкового столу!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Яблука – 4 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Розмарин сушений – 0,5 ч. л.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати гусака з яблуками і картоплею в духовці просто! Гусака промиваємо зсередини і зовні. Обтираем його паперовим рушником.

Акуратно відрізаємо краю крил і горло. Це додасть страві більш естетичний вигляд.

З’єднуємо сіль з перцем, базиліком, розмарином і мускатним горіхом. Натираємо отриманою сумішшю підготовлену тушку. Всередину викладаємо промиті яблука.

Відправляємо начинений продукт в рукав для запікання і перекладаємо у форму.

Випікаємо в духовці 1 годину при температурі 180 градусів.

В цей час очищаємо картоплю, ріжемо його на великі часточки і змішуємо з сіллю, прованськими травами і подрібненими лавровими листами.

Через годину виймаємо гусака з духовки, знімаємо рукав. При необхідності виливаємо жир, отриманий з продукту.

В цю ж форму до гусака додаємо пряний картоплю. Випікаємо страву ще 1 годину при такій же температурі.

Ароматний і соковитий гусак з картоплею і яблуками готовий до подачі. Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак з картоплею в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак на Новий рік в духовці Різдвяний гусак Різдвяний гусак з яблуками