Яскраве і поживне блюдо можна приготувати з гуски, картоплі і яблук в духовці. М’ясо вийде соковитим, ароматним і з хрусткою золотистою скоринкою. Підходить для святкового столу!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гусак – 1 шт.
- Яблука – 4 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- Розмарин сушений – 0,5 ч. л.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати гусака з яблуками і картоплею в духовці просто! Гусака промиваємо зсередини і зовні. Обтираем його паперовим рушником.
Акуратно відрізаємо краю крил і горло. Це додасть страві більш естетичний вигляд.
З’єднуємо сіль з перцем, базиліком, розмарином і мускатним горіхом. Натираємо отриманою сумішшю підготовлену тушку. Всередину викладаємо промиті яблука.
Відправляємо начинений продукт в рукав для запікання і перекладаємо у форму.
Випікаємо в духовці 1 годину при температурі 180 градусів.
В цей час очищаємо картоплю, ріжемо його на великі часточки і змішуємо з сіллю, прованськими травами і подрібненими лавровими листами.
Через годину виймаємо гусака з духовки, знімаємо рукав. При необхідності виливаємо жир, отриманий з продукту.
В цю ж форму до гусака додаємо пряний картоплю. Випікаємо страву ще 1 годину при такій же температурі.
Ароматний і соковитий гусак з картоплею і яблуками готовий до подачі. Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак з картоплею в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак на Новий рік в духовці Різдвяний гусак Різдвяний гусак з яблуками