Гусак, запечений з чорносливом у фользі, неймовірно смачна страва, дуже соковите і апетитне. М’ясо, приготоване таким способом, виходить особливо м’яким і соковитим, а чорнослив надає особливий аромат. Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Чорнослив – 300 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Коньяк – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати гусака з чорносливом у фользі в духовці? Гусака миємо, чистимо від зайвого жиру і залишилися пір’я.

Натираємо гусака сіллю, а потім чорним меленим перцем і залишаємо на 5 годин в холодильнику, щоб він просочився.

Чорнослив заливаємо коньяком. Залишаємо на 30 хвилин, а потім зливаємо коньяк.

Нашинкуем гусака чорносливом, зашиваємо тушку і скріплюємо її зубочистками. Перекладаємо на фольгу і закриваємо її.

Запікаємо при температурі 180 градусів 3 години. За 30 хв. відкриваємо фольгу, щоб верх гусака зарум’яниться.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак у фользі в духовці Гуска з чорносливом в духовці Гуска з чорносливом у фользі в духовці Рецепти на Новий рік