Смачна, апетитна закуска до святкового столу. Ароматне, приголомшливе м’ясо і соковита, м’яка картопля! Дуже ситне, живильне блюдо, яке вразить гостей наповал!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 800 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 – 2 щіпки
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати м’якого і соковитого гусака з картоплею в духовці? Гусака чисть від жиру, видаляємо гузку і нарізаємо порціями.

Розігріваємо сковороду, промазану рослинним маслом і обсмажуємо м’ясо до легкої рум’яної скоринки. Посипаємо його сіллю і чорним меленим перцем.


Цибулю чистимо від луски і нарізаємо його півкільцями.

А моркву чистимо, миємо й ріжемо кружальцями або полукружками.

Картопля також чистимо і ріжемо шматочками середнього розміру.

Тепер беремо рукав для запікання і викладаємо в нього моркву і цибулю, потім кладемо шматочки гусака і картоплю, лавровий лист і кріп. Додаємо трохи води і зав’язуємо рукав і відправляємо в духовку на 1,5 години.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак з картоплею в духовці Гусак з картоплею в рукаві в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці