Запечений гусак з яблуками – приголомшлива ідея для святкового столу. М’яке, ніжне, ароматне м’ясо сподобається абсолютно всім. Готувати його не складно і впорається з цим абсолютно кожен!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Яблука – 3 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати гусака з яблуками в рукаві в духовці легко! Гусака чистимо від пір’я, якщо вони є, промиваємо й обсушуємо зовні і всередині сухими рушниками.
Часник чистимо і пропускаємо через прес.
Готуємо маринад для м’яса гусака. Для цього в невеликій ємності з’єднуємо часник, сіль, перець мелений чорний, паприку, коріандр і соєвий соус.
Добре натираємо гусака, в тому числі всередині готовим маринадом, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник просочитися на 2 години.
Виймаємо гусака і фаршируємо яблуками. Зашиваємо черевце ниткою і скріплюємо зубочисткою. Відправляємо гусака в рукав для запікання і ставимо в духовку на 1,5 години при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Гусак цілком в рукаві в духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак Різдвяний гусак з яблуками