Запечений гусак з яблуками – приголомшлива ідея для святкового столу. М’яке, ніжне, ароматне м’ясо сподобається абсолютно всім. Готувати його не складно і впорається з цим абсолютно кожен!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Яблука – 3 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ст. л.
  • Коріандр – 0.5 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати гусака з яблуками в рукаві в духовці легко! Гусака чистимо від пір’я, якщо вони є, промиваємо й обсушуємо зовні і всередині сухими рушниками.

Часник чистимо і пропускаємо через прес.

Готуємо маринад для м’яса гусака. Для цього в невеликій ємності з’єднуємо часник, сіль, перець мелений чорний, паприку, коріандр і соєвий соус.

Добре натираємо гусака, в тому числі всередині готовим маринадом, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник просочитися на 2 години.

Виймаємо гусака і фаршируємо яблуками. Зашиваємо черевце ниткою і скріплюємо зубочисткою. Відправляємо гусака в рукав для запікання і ставимо в духовку на 1,5 години при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Гусак цілком в рукаві в духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак Різдвяний гусак з яблуками