Малинове варення цілими ягодами є не тільки смачним і ароматним напоєм, але і ефективними ліками від простудних захворювань і для зміцнення імунітету. Якщо ви хочете, щоб ягоди в процесі варіння варення зберегли свою початкову форму, доведеться докласти максимум зусиль. Але повірте, результат того вартий.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Малина – 1,5 л.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • желюючий Цукор – 0.5 кг

Процес приготування:

Як приготувати густе сливове варення з цілими ягодами? В першу чергу необхідно ретельно перебрати малину. Для якісного варення потрібно відбирати якісні ягоди.

Тепер беремо каструлю з товстим дном, висипаємо в неї цукор, вливаємо невелику кількість води для того, щоб швидше розчинився цукор. Після цього викладаємо ягоду в сироп. Залишаємо все в такому вигляді на 10 годин. За цей час малина пустить сік, на якому ми і будемо варити варення.

Наступний крок – відправляємо каструлю на вогонь, після закипання її вмісту варимо малину ще п’ять хвилин. У процесі варіння не забувайте знімати піну з варення.

Знімає варення з вогню, даємо йому охолонути. Після цього знову відправляємо малину на вогонь.

Після закипання додаємо в масу желюючий цукор і варимо все протягом десяти хвилин.

Тепер займемося підготовкою банок. Їх необхідно добре промити з використанням харчової соди, сполоснути гарячою водою і просушити в духовці при температурі сто градусів. Кришки кип’ятити протягом десяти хвилин, після чого просушуємо їх.

Обережно викладаємо в банки варення з сиропом.

Для того, щоб в процесі транспортування ягоди не пошкодилися, використовуйте замість ополоника шумівку.

Накриваємо банки кришками, закорковуємо і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення Варення з малини Малина на зиму