Якщо хочете приготувати незвичайне полуничне варення, скористайтеся цим цікавим рецептом. Варення з полуниці з пектином виходить густої консистенції і добре тримає свою форму. Ароматне полуничне варення можна використовувати в якості прошарку десертів.


Інгредієнти: на 0.35 л.

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Бальзамічний оцет – 50 гр.
  • Пектин – 7 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з полуниці з пектином. Підготуйте необхідні інгредієнти для полуничного варення з пектином.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі.

Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

Полуницю переберіть, викладіть на сито, добре промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть в металевий посуд з товстим дном.

Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, влийте бальзамічний оцет.

Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, варіть варення 5 хвилин, а потім всипте пектин, швидко і ретельно перемішайте.

Варіть ще 5 хвилин і зніміть з вогню. Ополоником акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з полуниці закрутіть кришками, потім переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне місце на зберігання. Ароматне полуничне варення подавайте на сніданок.

Приємного насолоди!

Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Полуниця в сиропі на зиму Полуниця у власному соку з цукром на зиму