Багато господині дуже люблять спосіб варіння варення «П’ятихвилинка». При такому способі ягоди і фрукти зберігають велику кількість вітамінів. Я пропоную приготувати таким способом ароматне варення з черешні.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 900 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати густе варення з черешні без кісточок з цілими ягодами на зиму, черешню переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. З допомогою спеціального пристосування або шпильки вийміть кісточки. Очищені від кісточок ягоди викладіть в металевий посуд з товстим дном.

Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску.

Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште до повного охолодження на 4-6 годин. Знову поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште до повного охолодження на 4-6 годин.

Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння. Варіть ароматне варення 5 хвилин. Ретельно вимийте і стерилізуйте банки в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Великою ложкою розкладіть варення з черешні по стерильним банкам.

Банки з варенням закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження, а потім перемістіть їх прохолодне місце на довгострокове зберігання. Остигле варення з черешні подавайте на стіл до ароматного чаю.

Приємного насолоди!

Варення Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Варення з черешні п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з черешні без кісточок на зиму Черешня на зиму