Кизил – ягоди з кісточками, які ростуть на кущах. Корисні ягоди кизилу часто використовують у медицині. Кизил покращує апетит і відновлює обмін речовин. З низькокалорійних ягід варять компоти і варення. Я рекомендую приготувати смачне варення з кизилу і груші.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Груша – 500 гр.
  • Кизил – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з кизилу і груш. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з кизилу і груш. Кизил переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Груші ретельно промийте, розріжте навпіл, вийміть серцевину і наріжте на шматочки. Викладіть підготовлені груші в металевий посуд з товстим дном.

З ягід кизилу вийміть кісточки. Зручно це робити дном склянки, надавав їм на ягоду. Очищені ягоди додайте в ємність до грушевим часточок.

Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску.

Ретельно перемішайте і залиште на 3-5 годин, прикривши кришкою або чистим кухонним рушником. За цей час ягоди пустять достатню кількість соку і просочаться сиропом.

Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 40-50 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.

Скориставшись ополоником або великою ложкою, акуратно розкладіть гаряче варення по стерильним банкам. Банки з варенням з кизилу і груш закрутіть стерильними закручуються кришками або закрити капроновими кришками і повністю остудіть.

Після повного охолодження переметите банки в темне прохолодне місце на зберігання. Остигле варення має неймовірний смак і аромат.

Приємного насолоди!

Варення Варення з кизилу Варення з кизилу без кісточки