Білки відмінно збиваються в щільну густу піну. Щоб зробити її стійкою і тримає форму, використовуємо гарячий цукровий сироп –заварюємо білкову масу за принципом меренги. Також вважається, що за такої технології крем безпечний навіть для дітей, оскільки сирі білки все ж піддаються термічній обробці на стадії введення киплячого сиропу. Важливо, що приготувати густий білковий крем можна на будь-якій кухні – всі інгредієнти для нього абсолютно доступні. Навіть початківці господині зможуть приготувати такий крем – процес детально описано у даному покроковому рецепті.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Вода – 30 мл
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Лимонна кислота – 0.2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати густий білковий крем для торта у домашніх умовах легко! Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Важливо, щоб до білків не потрапило частинок жовтка, а також води або жиру – в цьому випадку щільна піна не вийде.
Поміщаємо білки в ємність для збивання і починаємо працювати міксером на низьких обертах, поступово нарощуючи швидкість. Повинна вийти щільна об’ємна і стійка піна.
В сотейник поміщаємо цукровий пісок, воду і лимонну кислоту.
Доводимо суміш до кипіння і варимо протягом приблизно п’яти-семи хвилин. За цей час сироп повинен загуснути і прийняти жовтий відтінок. Крапля такого сиропу, поміщена в холодну воду, повинна оформитися і тримати щільну консистенцію.
Приготований сироп тонкою цівкою вливаємо в білкову піну, не припиняючи збивання. Таким чином вводимо весь об’єм сиропу. Крем по мірі додавання солодкої рідини нагріється.
Продовжуємо збивати білки ще орієнтовно п’ять-сім хвилин, поки не з’явиться глянцевий блиск і висока щільність маси. Крем до кінця збивання повинен охолонути до кімнатної температури.
В крем, при необхідності, можна додавати барвники і оформляти торти та інші десерти в різнобарвному форматі. Масу після приготування поміщаємо в кондитерський мішок з потрібними насадками і відсаджуємо будь-які об’ємні декоративні фігури.
Крем веде себе в десерті стійко і стабільно навіть при перебуванні при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Білковий крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Крем для торта Торти