Якщо потрібно просто й швидко приготувати густий крем для торта, то це ідеальний варіант. Білки збиваються в густу, щільну піну дуже швидко – достатньо п’яти хвилин роботи потужного міксера. Варіння сиропу забирає приблизно десять хвилин. Змішати ці маси в єдине займе ще пару хвилин. В цілому, поки печуться коржі для торта, можна оперативно зробити повітряний, ніжний, чимось нагадує суфле, крем. Він ідеально доповнює пористе бісквітне тісто. Спробувавши готовий десерт з таким кремом, ніколи не скажеш, що готується він, фактично, на швидку руку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 7 шт.
  • Цукор-пісок – 360 гр.
  • Вода – 90 гр.
  • Агар-агар – 1,5 ч. л.
  • Харчовий барвник – за смаком

Процес приготування:

Готувати білковий крем з агар-агаром для торта легко! Починаємо приготування крему з замочування агар-агару: поміщаємо його в невелику ємність і додаємо півтори-дві чайні ложки води. Залишаємо для набухання.

Далі варимо сироп. У сотейник або вогнетривку миску висипаємо вказану кількість цукрового піску і вливаємо воду. Нагріваємо суміш до кипіння і при постійному помішуванні варимо до загустіння, жовтого відтінку і великих бульбашок. Вливаємо до сиропу тонкою цівкою розчинений агар-агар і продовжуємо варіння при низькій температурі ще чотири хвилини.

Відразу після додавання у сироп агар-агару паралельно починаємо збивати білки в окремій ємності. Чотирьох-п’яти хвилин збивання на високій швидкості вистачить, щоб отримати щільну піну, що формує стійкі піки.

До моменту формування щільної білкової піни варіння сиропу якраз буде закінчена. Тонкою цівкою вливаємо гарячу солодку рідину в білки, не припиняючи збивання.

Маса стане трохи густіше і придбає глянсовий блиск. Збиваємо ще хвилину-дві і вимикаємо міксер – крем готовий.

При необхідності додаємо харчові барвники і добре розмішуємо, щоб крем прийняв рівномірне забарвлення.

Перекладаємо крем кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо будь декорації на кондитерському виробі. Бажано виконати роботу з кремом протягом години після його приготування, оскільки маса стабілізується. Після охолодження в холодильнику крем набуває ще більш стійку текстуру і відмінно зберігає форму.

Приємного апетиту!

Білковий крем для прикраси торта Білковий крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта Крем для прикраси торта з кондитерського мішка Крем для торта Торти