Перед вами простий і дуже смачний рецепт хачапурі, приготованого без використання кефіру. На сметані це страва виходить не менш апетитним і ароматним. Не сумнівайтеся, приготуйте хачапурі по даному рецепту – ви побачите, як це блюдо вразить своїми смаковими якостями.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Сир Адигейський – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати хачапурі без кефіру. Просіяне пшеничне борошно всипаємо в зручну ємність, потім додаємо до неї яєчний білок.

Далі в робочу ємність додаємо сметану, рослинне масло і сіль. Все перемішуємо.

Після цього замішуємо тісто руками до тих пір, поки воно не перестане липнути до долонь. Тісто в підсумку вийде досить м’яким.

Потім прибираємо готове тісто в пакет і залишаємо осторонь на 30 хвилин.

Приготуємо начинку. Перетираємо сир і додаємо до нього яєчний жовток.

Також додаємо в начинку розтоплене вершкове масло. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Настоявшееся тісто необхідно поділити приблизно на 6 рівних частин.

Кожну частину тіста розкачуємо в коржик, по центру неї викладаємо порцію начинки і збираємо краї тіста вгорі.

Трохи придавлюємо отриманий мішечок з тіста і начинки рукою, після цього розгортаємо в коржик.

Прогріваємо сковороду і на невеликому вогні обсмажуємо хачапурі з одного боку приблизно 4-5 хвилин.

Після цього перевертаємо і вже з закритою кришкою обсмажуємо другу сторону хачапурі.

Готові коржі промазуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу зі сметаною.

Приємного вам апетиту!

Хачапурі Хачапурі з адигейський сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на сковороде