Перед вами простий і дуже смачний рецепт хачапурі, приготованого без використання кефіру. На сметані це страва виходить не менш апетитним і ароматним. Не сумнівайтеся, приготуйте хачапурі по даному рецепту – ви побачите, як це блюдо вразить своїми смаковими якостями.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сметана 20% – 200 гр.
- Сир Адигейський – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати хачапурі без кефіру. Просіяне пшеничне борошно всипаємо в зручну ємність, потім додаємо до неї яєчний білок.
Далі в робочу ємність додаємо сметану, рослинне масло і сіль. Все перемішуємо.
Після цього замішуємо тісто руками до тих пір, поки воно не перестане липнути до долонь. Тісто в підсумку вийде досить м’яким.
Потім прибираємо готове тісто в пакет і залишаємо осторонь на 30 хвилин.
Приготуємо начинку. Перетираємо сир і додаємо до нього яєчний жовток.
Також додаємо в начинку розтоплене вершкове масло. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Настоявшееся тісто необхідно поділити приблизно на 6 рівних частин.
Кожну частину тіста розкачуємо в коржик, по центру неї викладаємо порцію начинки і збираємо краї тіста вгорі.
Трохи придавлюємо отриманий мішечок з тіста і начинки рукою, після цього розгортаємо в коржик.
Прогріваємо сковороду і на невеликому вогні обсмажуємо хачапурі з одного боку приблизно 4-5 хвилин.
Після цього перевертаємо і вже з закритою кришкою обсмажуємо другу сторону хачапурі.
Готові коржі промазуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу зі сметаною.
Приємного вам апетиту!
Хачапурі Хачапурі з адигейський сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на сковороде