Тонкі коржі вважаються вершиною кулінарного мистецтва. Тісто з мацоні м’яке і еластичне, добре розкочується і пропікається. Такі хачапурі з апетитною скоринкою і сирною начинкою розлетяться з вашого столу, не встигнете озирнутися.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Мацоні – 200 – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 10 гр.
- Сода харчова – 8 гр.
- Сіль – 12 гр.
- Сир Адигейський або Сир бринза – 270 гр.
- Сир Сулугуні – 270 гр.
- Масло соняшникове – 0.5 ст.
Процес приготування:
Приступимо до приготування хачапурі на мацоні. Борошно просіяти в глибоку чашу, додайте мацоні і розмішайте. Всипте цукор і сіль, розбийте одне яйце і засипте соду. Ретельно все перемішайте, замісіть тісто і відставте в сторону на 5 хвилин.
Сир натріть на крупній тертці, складіть в окрему миску і збийте друге яйце. Змішайте сирну масу.
Відірвіть грудку тіста і розкачати у вигляді коржа. Викладіть в середину начинку і зберіть краю. Відріжте зайве тісто і переверніть. Відкладіть кулька в сторону на 3 хвилини. Розкачайте корж від середини до краях, надаючи йому форму млинця.
Укладайте хачапурі на гарячу сковороду з невеликою кількістю олії і смажте на малому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з бринзою Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі по-имеретински