Хачапурі по-аджарськи без дріжджів – коржики у формі човників з сирною начинкою і яєчним жовтком – останнім часом користуються популярністю. Готувати таку випічку одне задоволення, адже це швидко і просто, а щасливі очі домочадців розкажуть вам про те, наскільки це смачно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 400 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сир Сулугуні – 500 гр.
  • Яйце – 4 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування хачапурі по-аджарськи без дріжджів? Висипаємо все борошно в глибоку ємність.

Додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо.

Кефір трохи підігріваємо і акуратно вливаємо його в борошно, постійно помішуючи.

замішуємо Тісто руками до пружності.

Скачуємо тісто в кулю, накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і залишаємо на півгодини.

Сир сулугуні натираємо на крупній тертці.

Тісто дістати з холодильника поділити його на 4 частини. Кожну частину розкачати в циліндр.

З кожного розкатаного тіста сформувати човники.

кожен човник викладаємо натертий сир сулугуні.

Викладаємо підготовлені човники на застелений пергаментом деко. Випікаємо хачапурі по-аджарськи без дріжджів 10 хвилин при температурі 250 градусів.

Дістаємо хачапурі з духовки, в середину кожного вливаємо по яйцю, ставимо в духовку на 3 хвилини.

Подавати хачапурі по-аджарськи обов’язково гарячим. Це дуже смачно!

Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі з сиром в духовці Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник з яйцем