Хачапурі по-аджарськи без дріжджів – коржики у формі човників з сирною начинкою і яєчним жовтком – останнім часом користуються популярністю. Готувати таку випічку одне задоволення, адже це швидко і просто, а щасливі очі домочадців розкажуть вам про те, наскільки це смачно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Кефір – 400 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сир Сулугуні – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хачапурі по-аджарськи без дріжджів? Висипаємо все борошно в глибоку ємність.
Додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо.
Кефір трохи підігріваємо і акуратно вливаємо його в борошно, постійно помішуючи.
замішуємо Тісто руками до пружності.
Скачуємо тісто в кулю, накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і залишаємо на півгодини.
Сир сулугуні натираємо на крупній тертці.
Тісто дістати з холодильника поділити його на 4 частини. Кожну частину розкачати в циліндр.
З кожного розкатаного тіста сформувати човники.
кожен човник викладаємо натертий сир сулугуні.
Викладаємо підготовлені човники на застелений пергаментом деко. Випікаємо хачапурі по-аджарськи без дріжджів 10 хвилин при температурі 250 градусів.
Дістаємо хачапурі з духовки, в середину кожного вливаємо по яйцю, ставимо в духовку на 3 хвилини.
Подавати хачапурі по-аджарськи обов’язково гарячим. Це дуже смачно!
Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі з сиром в духовці Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник з яйцем