Хачапурі по-аджарськи в домашніх умовах виходить навіть краще, ніж в ресторанах. Випічка виходить ніжною і повітряної з приємно тягнеться сиром. Хачапурі відмінно підійдуть в якості сніданку. Для того, щоб скоротити час на приготування, можна використовувати готове тісто.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло рослинне – 40 мл
- Молоко коров’яче – 180 мл
- Вода – 180 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Сир Сулугуні – 300 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хачапурі по-аджарськи в домашніх умовах? Підготуйте необхідні інгредієнти для хачапурі по-аджарськи.
Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовій печі або на водяній бані, а потім з’єднайте з необхідною кількістю теплої питної води. Добре перемішайте.
Додайте необхідну кількість солі і цукрового песка. Ретельно перемішайте.
Потім всипте сухі дріжджі. Краще всього брати швидкодіючі.
Добре перемішайте до повного розчинення інгредієнтів.
Влийте необхідну кількість рослинного масла.
Потім в отриману масу розділіть 1 куряче яйце.
Ретельно перемішайте.
В кілька прийомів введіть попередньо просіяне через сито борошно пшеничне.
Перемішайте столовою ложкою.
Коли настане момент і буде важко вимішувати ложкою, перемішайте руками, при необхідності потроху додаючи борошно.
Отримане тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на 30-40 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Сир «Сулугуні» очистіть від оболонки і натріть на крупній тертці.
тісто трохи обімніть.
Тісто розділіть на чотири-шість рівних частин, в залежності від того, якого розміру хачапурі хочете отримати на виході.
Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.
По краях розкатаного тіста викладіть невелику кількість натертого сиру.
Краю з одного боку скатайте до центру.
Потім також вчините з другою стороною.
Добре заліпіть кінці і надайте тесту форму човники. Таким чином вчините з усіма заготовками.
Човники викладіть на деко, застелений пекарської папером. В човники рівномірно викладіть сирну начинку.
Хачапурі викладіть на невеликій відстані один від одного.
Курячий жовток збийте вінчиком або виделкою.
А потім за допомогою силіконової пензлика змастіть краю човників.
Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів.
Випікайте хачапурі приблизно 30 хвилин.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце.
Помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин.
Готові хачапурі подавайте на стіл гарячими, в кожну човник викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник