Хачапурі по-аджарськи в домашніх умовах виходить навіть краще, ніж в ресторанах. Випічка виходить ніжною і повітряної з приємно тягнеться сиром. Хачапурі відмінно підійдуть в якості сніданку. Для того, щоб скоротити час на приготування, можна використовувати готове тісто.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Молоко коров’яче – 180 мл
  • Вода – 180 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Сир Сулугуні – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування хачапурі по-аджарськи в домашніх умовах? Підготуйте необхідні інгредієнти для хачапурі по-аджарськи.

Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовій печі або на водяній бані, а потім з’єднайте з необхідною кількістю теплої питної води. Добре перемішайте.

Додайте необхідну кількість солі і цукрового песка. Ретельно перемішайте.

Потім всипте сухі дріжджі. Краще всього брати швидкодіючі.

Добре перемішайте до повного розчинення інгредієнтів.

Влийте необхідну кількість рослинного масла.

Потім в отриману масу розділіть 1 куряче яйце.

Ретельно перемішайте.

В кілька прийомів введіть попередньо просіяне через сито борошно пшеничне.

Перемішайте столовою ложкою.

Коли настане момент і буде важко вимішувати ложкою, перемішайте руками, при необхідності потроху додаючи борошно.

Отримане тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на 30-40 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Сир «Сулугуні» очистіть від оболонки і натріть на крупній тертці.

тісто трохи обімніть.

Тісто розділіть на чотири-шість рівних частин, в залежності від того, якого розміру хачапурі хочете отримати на виході.

Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.

По краях розкатаного тіста викладіть невелику кількість натертого сиру.

Краю з одного боку скатайте до центру.

Потім також вчините з другою стороною.

Добре заліпіть кінці і надайте тесту форму човники. Таким чином вчините з усіма заготовками.

Човники викладіть на деко, застелений пекарської папером. В човники рівномірно викладіть сирну начинку.

Хачапурі викладіть на невеликій відстані один від одного.

Курячий жовток збийте вінчиком або виделкою.

А потім за допомогою силіконової пензлика змастіть краю човників.

Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів.

Випікайте хачапурі приблизно 30 хвилин.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце.

Помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин.

Готові хачапурі подавайте на стіл гарячими, в кожну човник викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник