Пропоную приготувати хачапурі по-аджарськи з листкового тіста. Хачапурі – смачне і ситне традиційне блюдо в Грузії. Сьогодні можна знайти велику кількість рецептів хачапурі по-аджарськи. Випічка виходить ароматною і досить апетитною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Для начинки: –
- Сир Фета – 200 гр.
- Сир Адигейський – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати хачапурі по-аджарськи з листкового тіста? Адигейський сир наріжте на невеликі шматочки, а потім викладіть в невелику ємність.
Сир «Фета» також наріжте середніми за розміром шматочками і викладіть в ємність.
З допомогою виделки нарізаний сир розімніть до однорідної консистенції.
Готове листкове тісто викладіть на чисту робочу поверхню, попередньо присипавши її невеликою кількістю борошна. А потім розкачайте качалкою так, щоб вийшов прямокутник.
Розкатане тісто розділіть на чотири рівні частини.
Кінці кожного прямокутника з’єднайте таким чином, щоб вийшов човник. А в центр покладіть приготовлену сирну начинку, рівномірно розподіливши її.
Човники викладіть на деко, застелений пекарської папером або змащені невеликою кількістю рослинного масла, і випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.
Після закінчення часу акуратно вийміть хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Обережно вбийте в кожну човник куряче яйце і помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин.
Лист з готовими хачапурі акуратно вийміть з духовки.
Хачапурі по-аджарськи з листкового тіста подавайте на стіл.
За бажанням прикрасьте свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Хачапурі з адигейський сиром Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-аджарськи