Хачапурі по-аджарськи з сулугуні – популярне блюдо, яке має велику кількість варіацій. Хачапурі являє собою випічку з сирною або сирною начинкою.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло рослинне – 25 мл
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир Сулугуні – 400 гр.
- Яйце – 7 шт.
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хачапурі по-аджарськи з сулугуні? Насамперед підготуйте необхідні інгредієнти для тіста.
Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовій печі або на водяній бані, а потім додайте необхідну кількість солі і цукрового піску, а також сухі дріжджі. Добре перемішайте.
Залиште на деякий час, щоб дріжджі почали працювати.
Тим часом візьміть глибоку ємність і з допомогою дрібного сита просійте борошно пшеничне кілька разів, щоб вона наситилася киснем. У центрі зробіть поглиблення і акуратно влийте підійшла опару.
Влийте необхідну кількість рослинного масла. Ретельно перемішайте.
Замісіть м’яке еластичне тісто, при необхідності потроху додаючи борошно. Тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште в теплому місці приблизно на 30-40 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Сир «Сулугуні» очистіть від оболонки і натріть на крупній тертці. У сирну начинку вбийте 2 курячих яйця і добре перемішайте до однорідної консистенції.
тісто трохи обімніть, а потім розділіть на 5 рівних частин.
Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.
Краї тіста скачайте до центру.
Добре з’єднайте протилежні кінці і надайте тесту форму човники.
Човники викладіть на деко, застелений пекарської папером. В човники рівномірно викладіть сирну начинку. Краї випічки змастіть збитим жовтком.
Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте хачапурі приблизно 20-30 хвилин.
Після закінчення часу обережно вийміть деко з хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце. Помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин.
Готові хачапурі подавайте на стіл порційно, в кожну човник викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі човник з яйцем