Хочу поділитися простим і швидким рецептом апетитних хачапурі по-аджарськи з сиром і сиром. Домашня випічка виходить ніжною з приємною по консистенції сирно-сирною начинкою. Ароматна випічка відмінно доповнить ваше чаювання.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Сир – 250 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Сир Сулугуні – 200 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хачапурі по-аджарськи з сиром і сиром? Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. У глибоку ємність викладіть сир і розітріть виделкою.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, влийте до сиру.
Розбийте куряче яйце, додайте сіль та цукровий пісок. Добре перемішайте.
Поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна.
Тісто скачайте в кулю.
Тим часом приготуйте начинку. Сир «Сулугуні» наріжте або натріть на крупній тертці. Викладіть в глибоку ємність.
Сир додайте до подрібненого сиру, розбийте куряче яйце і додайте необхідну кількість сметани. Ретельно перемішайте начинку.
Відпочиле тісто розділіть на 4 рівні частини. Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.
Краю скатайте до центру.
Добре заліпіть кінці і надайте тесту форму човники.
Човники викладіть на деко, змащене невеликою кількістю рослинного масла або застелений папером для випічки.
Кріп добре промийте в прохолодній воді, струсіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем. Додайте в начинку, посоліть і ретельно перемішайте.
В човники викладіть начинку. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте хачапурі приблизно 25-30 хвилин.
Після закінчення часу акуратно вийміть хачапурі з духовки. Подавайте хачапурі по-аджарськи на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі з сиром і сиром в духовці Хачапурі човник Хачапурі човник з яйцем