Апетитне грузинське блюдо, яке не соромно подати гостям і дуже зручно взяти з собою в поїздку або на роботу в якості ссобойки. Смачний ніжний хачапурі швидше за все ви приготуєте в мультиварці, потрібно лише ретельно слідувати рецептом страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Сухі дріжджі – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Вода – 80 мл
- Сир бринза – 300 гр.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Часник – 1 – 2 зуб.
Процес приготування:
Готувати хачапурі в мультиварці просто! Для початку ви повинні приготувати тісто з дріжджів, солі та борошна з водою. Вимісіть гладкий кулю, прикрийте його рушником і залиште на півгодини його підійти.
Бринзу розітріть з подрібненою зеленню і додайте подрібнений часник.
Расстоявшееся дріжджове тісто розкачайте в коржик.
Вкладіть у центр коржі куля з бринзи з начинкою.
Зберіть з коржі з начинкою кулю і защипайте краю.
Потім потрібно з кулі розкачати корж за формою чаші для мультиварки.
В самому центрі заготовки зробіть невеликий отвір.
Дно мультиварочной чаші змастіть маслом і покладіть туди корж. Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Випічка» на 40 хвилин.
Через 20 хвилин переверніть млинець і зробіть на ній кілька надрізів. Продовжуйте випікати.
Готовий хачапурі перемістіть на блюдо і акуратно змастіть його маслом. Готово!
Хачапурі Хачапурі з бринзою Хачапурі з сиром Хачапурі по-имеретински