Перед вами незвичайний рецепт хачапурі з моцарелою. Блюдо виходить апетитним і ситним. Смак хачапурі, приготований за цим рецептом, відрізняється гармонійністю. Таке блюдо відмінно підходить як для сніданку, так і для перекусу вдень і ввечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 300 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сир Моцарелла – 250 гр.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 20 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування хачапурі з моцарелою. У глибоку ємність вливаємо кефір.
Потім додаємо в кефір цукровий пісок, сіль (0,5 ч. л.) і соду. Перемішуємо інгредієнти. Даємо постояти 5 хвилин.
Після цього у просіяне пшеничне борошно вливаємо отриману суміш. Все перемішуємо.
Потім приступаємо до замішування тіста руками.
Далі кладемо тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою або рушником, даємо постояти 30 хвилин.
Натираємо моцарелу на тертці з великими отворами. Після цього підсолюємо (0,5 ч. л.) тертий сир.
Вливаємо до сиру трохи води і перетираємо сир руками.
Ділимо сир на 4 частини і ліпимо з них кульки.
Настоявшееся обминаємо тісто трохи руками і потім ділимо його на 4 частини.
Поки будемо працювати з однією частиною тіста, інші можна прикрити харчовою плівкою.
Розкачуємо з тіста коржик, в центр якої кладемо сирний кульку. Потім збираємо краю коржі вгорі і ретельно скріплюємо.
Перевертаємо практично готовий хачапурі і кладемо його під харчову плівку. Поки не потрібно розгортати. В цей час аналогічним чином робимо з тіста і сирної начинки інші хачапурі.
Після цього по черзі всі коржі з начинкою розкочуємо качалкою.
Розігріваємо сковороду, злегка промазуємо її рослинним маслом і відправляємо обсмажуватися хачапурі під закритою кришкою. Обсмажуємо пару хвилин.
Потім перевертаємо і обсмажуємо другу сторону до рум’яності.
Готові хачапурі змащуємо вершковим маслом. Страва готова!
Приємного вам апетиту!
Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром на кефірі Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді