Ароматні і апетитні хачапурі з сиром і яйцем по-аджарськи зберуть вашу родину за великим столом і доставлять незабутнє задоволення. Соковита і ніжна випічка не залишить вам вибору, не дивлячись на те, що процес приготування не швидкий.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Молоко коров’яче – 180 мл
  • Вода – 180 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Сир Сулугуні – 300 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Готувати хачапурі з сиром і яйцем по-аджарськи легко! Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовці або на водяній бані, а потім з’єднайте з необхідною кількістю теплої питної води. Добре перемішайте. Додайте необхідну кількість солі і цукрового піску, всипте сухі дріжджі. Влийте необхідну кількість рослинного масла. Потім в отриману масу додайте білок 1 курячого яйця.

В кілька прийомів введіть попередньо просіяне пшеничне борошно. Коли стане важко вимішувати ложкою, перемішайте руками, при необхідності потроху додаючи борошно. Тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Затягніть харчової і залиште при кімнатній температурі приблизно на 30-40 хвилин.

тісто трохи обімніть.

Викладіть його на чисту робочу поверхню.

Тісто розділіть на чотири рівні частини. Приготуйте начинку. Сир «Сулугуні» натріть на крупній тертці. Половину натертого сиру змішайте з сиром до однорідної консистенції.

Кожну частину розкачайте качалкою, виклавши тісто на пергамент, присипаний невеликою кількістю пшеничного борошна, надаючи довгасту форму.

У центр розкатаного тіста викладіть невелику кількість сирно-сирну начинку. Краї скатайте до центру. Добре з’єднайте кінці і надайте тесту форму човники. Зверху присипте залишилися натертим сиром.

Таким чином вчините з усіма заготовками.

Човники викладіть на деко на невеликій відстані один від одного.

Курячий жовток збийте вінчиком або виделкою. А потім з допомогою силіконової пензлика змастіть бортики човників. Деко з заготовками помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте хачапурі приблизно 15-20 хвилин. Після закінчення часу обережно вийміть деко, трохи притисніть сирну начинку з допомогою виделки і зробіть в центрі поглиблення.

Обережно влийте в кожну човник курячий жовток. Помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин. Апетитні хачапурі по-аджарськи з сиром і яйцем подавайте на стіл порційно, в кожну човник викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.

Приємного апетиту!

Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сулугуні Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник