Хачапурі з сиром по-аджарськи чудовий варіант для сніданку. Хороша альтернатива яєчні або омлету. Виглядає дуже красиво і апетитно. Готову страву можна подати зі свіжими овочами та зеленню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Сир Сулугуні – 400 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування хачапурі з сиром по-аджарськи. Підготуйте необхідні інгредієнти для хачапурі з сиром по-аджарськи. Сулугуні натріть на крупній тертці.
Пшеничне борошно просіяти з допомогою сита в глибоку ємність кілька разів.
Зверху насипте сухі дріжджі, цукровий пісок і сіль. Влийте необхідну кількість рослинного масла.
Необхідну кількість молока трохи підігрійте і влийте в миску до сухих інгредієнтів.
Ретельно перемішайте. Зібрати тісто в кулю. Тісто покладіть в миску і затягніть харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на півгодини.
тісто трохи обімніть і розділіть на чотири рівні частини.
Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.
Довгі сторони скатайте до центру.
Зліпити протилежні сторони і надайте тесту форму човники.
В ємність з натертим сиром вбийте куряче яйце і додайте розм’якшене вершкове масло. Ретельно перемішайте. В човники викладіть отриману начинку. Човники викладіть на деко, застелений пекарської папером, і випікайте в розігрітій духовці при температурі 220 градусів приблизно 10 хвилин.
Після закінчення часу, вийміть хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце і помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин.
Готові хачапурі подавайте на стіл гарячими.
Приємного апетиту!
Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі човник Хачапурі човник з яйцем