Хачапурі з сиром по-аджарськи чудовий варіант для сніданку. Хороша альтернатива яєчні або омлету. Виглядає дуже красиво і апетитно. Готову страву можна подати зі свіжими овочами та зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Сир Сулугуні – 400 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування хачапурі з сиром по-аджарськи. Підготуйте необхідні інгредієнти для хачапурі з сиром по-аджарськи. Сулугуні натріть на крупній тертці.

Пшеничне борошно просіяти з допомогою сита в глибоку ємність кілька разів.

Зверху насипте сухі дріжджі, цукровий пісок і сіль. Влийте необхідну кількість рослинного масла.

Необхідну кількість молока трохи підігрійте і влийте в миску до сухих інгредієнтів.

Ретельно перемішайте. Зібрати тісто в кулю. Тісто покладіть в миску і затягніть харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на півгодини.

тісто трохи обімніть і розділіть на чотири рівні частини.

Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.

Довгі сторони скатайте до центру.

Зліпити протилежні сторони і надайте тесту форму човники.

В ємність з натертим сиром вбийте куряче яйце і додайте розм’якшене вершкове масло. Ретельно перемішайте. В човники викладіть отриману начинку. Човники викладіть на деко, застелений пекарської папером, і випікайте в розігрітій духовці при температурі 220 градусів приблизно 10 хвилин.

Після закінчення часу, вийміть хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце і помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин.

Готові хачапурі подавайте на стіл гарячими.

Приємного апетиту!

Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі човник Хачапурі човник з яйцем