Хачапурі з яйцем виглядають оригінально і апетитно, хоча готується дуже просто. Подавати їх можна з курячим або м’ясним бульйоном.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 0.3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.3 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 0.3 ч. л.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Кріп – 1 пучок
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Сир Адигейський – 75 гр.
  • Сир Сулугуні – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки – 50 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати хачапурі з яйцем, просійте борошно, всипте дріжджі, сіль і цукор, перемішайте, після влийте теплу воду. Замісіть круте тісто. Вмішайте в тісто олію.

Залиште тісто в теплому місці на 10-15 хвилин.

Підготуйте начинку. Натріть на тертці два види сиру, влийте до них вершки і вимісіть руками до однорідності. Додайте борошно, рубану зелень, сіль за смаком і ще раз перемішайте.

Тісто розділіть на дві рівні частини. Кожен шматок розкачайте в тонкий коржик, покладіть на центр начинку, загорніть краї тіста так, щоб вийшла заготівля, нагадує човник. Тісто змастіть збитим яйцем.

Поставте деко з хачапурі в духовку. Запікайте при температурі 220 градусів 15 хвилин.

Дістаньте хачапурі з духовки, В начинці зробіть ложкою невеликі поглиблення. Розбийте два яйця, відокремте білки від жовтків. Викладіть в кожну човник по одному жовтку в поглиблення в начинці, посоліть за смаком.

Поставте хачапурі назад в духовку, запікайте 5-7 хвилин. У гарячі хачапурі покладіть по шматочку вершкового масла і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Хачапурі з адигейський сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі з сулугуні Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник з яйцем