Хачапурі з яйцем виглядають оригінально і апетитно, хоча готується дуже просто. Подавати їх можна з курячим або м’ясним бульйоном.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 0.3 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.3 ч. л.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Сухі дріжджі – 0.3 ч. л.
- Масло соняшникова 20 мл
- Кріп – 1 пучок
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Сир Адигейський – 75 гр.
- Сир Сулугуні – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вершки – 50 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати хачапурі з яйцем, просійте борошно, всипте дріжджі, сіль і цукор, перемішайте, після влийте теплу воду. Замісіть круте тісто. Вмішайте в тісто олію.
Залиште тісто в теплому місці на 10-15 хвилин.
Підготуйте начинку. Натріть на тертці два види сиру, влийте до них вершки і вимісіть руками до однорідності. Додайте борошно, рубану зелень, сіль за смаком і ще раз перемішайте.
Тісто розділіть на дві рівні частини. Кожен шматок розкачайте в тонкий коржик, покладіть на центр начинку, загорніть краї тіста так, щоб вийшла заготівля, нагадує човник. Тісто змастіть збитим яйцем.
Поставте деко з хачапурі в духовку. Запікайте при температурі 220 градусів 15 хвилин.
Дістаньте хачапурі з духовки, В начинці зробіть ложкою невеликі поглиблення. Розбийте два яйця, відокремте білки від жовтків. Викладіть в кожну човник по одному жовтку в поглиблення в начинці, посоліть за смаком.
Поставте хачапурі назад в духовку, запікайте 5-7 хвилин. У гарячі хачапурі покладіть по шматочку вершкового масла і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Хачапурі з адигейський сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі з сулугуні Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник з яйцем